Herkese merhabalar. 4 günlük aranın ardından tekrar Chelmsford City tahminleriyle birlikteyiz. Çok zor bir program yok, 3-4 koşunun tahminini yapmak hayli rahat. Ancak Türkiye’deki oyuncuların düşebileceği tuzaklar da var. Koşu yorumlarımız bir gün öncesinden(gece), şablonlar ise yarışlardan 1 saat önce eklenecektir. Görüşmek üzere.
1.Ayak: Tüm taylar güçlü pedigri ve güçlü antrenörlere sahipler. Koşu tecrübesi olanlardan sadece 6 numaralı Turn On The Charm’ın koşusu verimliydi. Yarış performanslarını baz alırsanız bugün o kazanacaktır. Ayrıca rakip ekipler ve pedigrileri dolayısıyla ekstra motive olacaklardır. Ancak Gosden, Stoute, Appleby gibi antrenörler ve pedigrilerin yanında izlerken tedirgin olabilirsiniz. Galileo yavrusu 2 numaralı Chairman Power ve Godolphin’in 5 numaralı Secret Victory’si ilk koşularında gruba üstünlük kurabilirler. 1 numaralı Buwardy sürpriz olarak denenebilir. Eğer diğer koşular daralırsa ve 3-4 ikilisi cazip olursa koşu kapatılabilir de.
SIRALAMA: |2-5++6-1-4-3|
2.Ayak: Üç atın üçü de yurt dışında benzer oranlara sahipler, 3 numaralı Arctic Sound rakiplerinden bir adım önde değerlendriiliyor. 1 numaralı Ambassadorial’ı hatırlarsınız, 19 Haziran’da 9 aylık aradan döndüğünde sürpriz olarak önermiştik ve müthiş bir görüntüyle kazanmıştı. Ardından çok güçlü rakiplerin arasında kaybolduğu iki yarışı oldu, ardından yine Chelmsford City’de 1 boy geride ikincilik yaptı. 3 numaralı Arctic Sound tüm yarışlarını çim pistte yapan bir safkan, 2 yaşlılığında 4 kez kazandığını da belirteyim. Son koşusunda ise Fox Champion gibi üst düzey bir safkana boyun farkla kaybetti. Ancak buna rağmen ilk kez çıkacağı pistte koşuyu süpüreceğine pek inanamıyorum. Biz bu koşuda 2 numaralı Habub’un kazanacağını düşünüyoruz. Hem pedigri hem koşu performansları hem de jokey kalitesiyle bu safkanlara üstünlük kurması kaçınılmazdır. Jim Crowley safkanı çok iyi tanıyor. Önde yapayalnız kalacaktır, virajdan sonra 2-3 boy avantajı olursa yanına kimseyi yanaştırmaz. Onu geride değerlendirenlere anlam verebiliyoruz. Çok kolay giden bir safkan değil ve son yarışlarında da prese maruz kaldığında geçilebildiğini gördük. Fakat 3 atlı koşuda safkan daha rahat davranabilir, tabii bu kalabalık koşularda da aynı rahatlıkta yarışlar yapacağını göstermeyecektir.
SIRALAMA: |2++1|
3.Ayak: 1 numaralı Spice War 1 senelik aranın ardından Kempton’da 2400, Chelmsford Ciy’de ise 2800 metre’de kazanmayı bildi. İkinci koşusunda daha iyi görünüp 2 boy fark attığını da belirteyim. Ancak bugün 63.5 kg ile zorluk yaşayabilir. 5 numaralı Jeweller güçlü pedigri ve ekibine rağmen koştuğu ilk 3 koşuda da hiçbir varlık gösteremedi. Ancak 24 gün önce Chelmsford City 2600 metre’de 2 boy geride üçüncü olup kıpırdadığını gösterdi. Bugün bu koşuda patlama yapabilir. 8 numaralı Volcanique, 4 Eylül’de Chelmsford 3200 metre koşuda 1 boy geride ikinci olmuştu, ancak o koşunun hiçbir anında kazanacak görüntüsünde değildi. O görüntü tesadüf olmayacak ki, sonraki koşusunda Southwell de hiçbir varlık gösteremedi. O yarıştan sonra gelip burada kazanacağını söylemek fazla iddialı olur. Kilo avantajıyla öne çıkıp bitirmeye çalışacağı ortada. Bu üçlü dışında performans verisi yok, yine de antrenör Simcock etkisiyle 7 numaralı Garrison Law bugün sürpriz yapabilir. Hayali olanlar 2 numaralı Princess Harley’i de deneyebilir.
SIRALAMA: |5++1-7-2|
4.Ayak: 8 numaralı Malika I Jahan, 17 gün önce aynı mesafede 1 boy geride kalıp ikinci oldu, bugün o koşu performansı nedeniyle öne çıkması çok normal. Ancak jokey ve antrenör ikilisine güvendiğimi söyleyemem. John Gosden’ın 9 numaralı safkanı Kempton Park 1400 metre’de 2 boy geride kalırken iyi izlenimler verdi. Açıkçası normal bir mesafe analizinde 600 metre çıkış hayra alamet görünmese de, o yarışında uzunu iyi koşabileceğini gösterdi. Üstelik John Gosden’ın antrene etmesi çok büyük bir pozitif etken, kazanması şaşırtıcı olmaz. Simcock & Spencer ikilisi, 2 numaralı Dr.Jekyll ile sürpriz yapabilirler. Richard Hannon’ın 6 numaralı Aubretia isimli safkanı daha sonra düşünülebilir, ilk kez sentetiğe gelmesine rağmen rakip darlığından şansı olabilir. 7 numaralı End Over End, 12 gün önce Southwell hiçbir etki gösteremedi, Archie Watson’ın antrenörlük yeteneğine güvensek de: o yarıştan bugüne kazanması çok şaşırtıcı olur.
SIRALAMA: |9++2-6-8|
5.Ayak: 11 numaralı Falls Creek’i daha önce sürpriz olarak önermiştik, ancak kazanmayı başaramamıştı. Bugün mesafe düşecek ve bazen kötü start alabiliyor, bu durumda işinin çok da kolay olduğunu söyleyemeyiz. 2 numaralı Sharp Operator, 6 numaralı Cat Royale, 12 numralı Seaquinn, 13 numaralı Waterproof ve 10 numaralı Hidden Dream arasında geçebilir. 8 numaralı Salmon Fishing ve 4 numaralı Red Gunner sürpriz olarak denenebilir.
SIRALAMA: |2-11-12-13-10++8-4|
6.Ayak: Günün en zor ve sürprize müsait koşusu. Eğer bu koşuda favori veya plaseler kazanırsa düşük ikramiye verecektir. 3 numaralı Masai Spirit 1600 metre’de kazandı, bu mesafede de performanssız rakiplerinin yanında sivrilebilir. 6 numaralı Heatherdown, 8 numaralı Percy Toplis, 9 numaralı Chakrii, 11 numaralı Cash N Carrie, 12 numaralı Nabvutka, 13 numaralı Sittin Handy gibi atlar sürpriz yapabilirler. Eğer cazip olursa 5 numaralı safkan da denenebilir. 4 numaralı Poetic Legacy favori çıkacağı için sıralamaya eklemedim.
SIRALAMA: |3-6-8-9-11-12-13-5|
*Koşuları kazanan atlar yeşil renk ile belirtilmiştir.
[box type=”warning” ][toggle_group][toggle_title active=”open” id=”kurgu”]Kurgu Görüntüsü[/toggle_title][toggle_content active=”open” id=”kurgu”]
[/toggle_content][/toggle_group][/box] [box type=”info” ][tabs][tabs_head][tab_title active=”true” id=”küvük”]Küçük 6’lı[/tab_title][tab_title id=”alternatif”]Alternatif[/tab_title][tab_title id=”büyükaltili”]Büyük Altılı[/tab_title][/tabs_head][tabs_body][tab active=”true” id=”küvük”]|1-2-3-4-6|, |2|, |5|, |9|, |10-11-12-13|, |3-5-6-8-9-11-12-13|= 8 TL1.Ayak: Godolphin’in 5 numaralı safkanı %50 AGF görünüyor. Çok uçuk bir yüzde, isteyenler yazmayabilirler. Çünkü onu tek atmayacağız. 5 numarayı görmezden gelirsek: 2-6, 1-2-6, 1-2-3-4-6 gibi veya kapatarak geçebilirsiniz. Bütçenize ve oynama stilinize bağlıdır.
2.Ayak: 3 numaralı safkan %52 AGF görünüyor. 2 tek veya 1-2 yazabilirsiniz.
3.Ayak: 5 numara günün teki olarak kullanılabilir. 1 numara ile normal kurgular rakip yazabilirler. 1-5-7, 1-2-5-7 diğer seçenekler. 2 numarayı en geniş sürpriz kurgulara bırakmak daha doğru olur.
4.Ayak: Tek olarak öne çıkardığımız 9 numara %33 AGF görünüyor, yine de ihtiyacı olanlar tek atabilirler. 2-6-8 üçlüsü rakip olacaktır. 2-9, 2-6-9, 2-6-8-9 şeklinde bütçenize göre yazabilirsiniz.
5.Ayak: 11 numaranın favori olacağını düşünüyorduk, ancak %8 ile 6’ıncı sırada görünüyor. Bu durumda tercih edilebilir. Bizim ilk sırada verdiğimiz 2 numaralı Sharp Operator %24 ile AGF. Bu ve son koşuda sürpriz aradığımız için onu ilk sırada vermemize rağmen çıkarmalıyız. 10-11-12-13 şeklinde geçmeyi deneyebiliriz, riskli ancak kuponları şişirmemek adına bu risk alınabilir. 8 ve 4’ü sürpriz olarak çıkarmıştım. 4 numaralı at %8 ile 4’üncü sırada ve bu bizim ihtiyacımızı karşılamıyor. Sıralamada vermesek de, en altta tercih edildikleri için: 9-5-3-1 sürpriz olarak eklenebilir.
6.Ayak: Bu koşuda favoriyi yazmayacağımızı söylemiştim. Bütçenize göre: 3-6-8-9, 3-5-6-8-9-11-12-13 gibi son koşuya gelebilirsiniz.
1.311 TL ikramiye vermiştir.[/tab][tab id=”alternatif”]|1-2-3-4-6|, |2|, |5|, |3-6-9|, |10-11-12-13|, |3-5-6-8-9-11-12-13|= 24 TL
1.311 TL ikramiye vermiştir.[/tab][tab id=”büyükaltili”]|1-2-3-4-6|, |1-2|, |1-5-7|, |3-6-9|, |10-11-12-13|, |3-5-6-8-9-11-12-13|= 144 TL
1.311 TL ikramiye vermiştir. [/tab][/tabs_body][/tabs][/box]